موسیقی پاپ صاحب رشته دانشگاهی شد

به گزارش وبلاگ بازآفرینی، با امضای تفاهم نامه میان یک موسسه تهیه و فراوری آثار موسیقایی با یکی از مراکز آموزش علمی کاربردی، آهنگسازی پاپ برای اولین بار صاحب یک رشته دانشگاهی شد.

موسیقی پاپ صاحب رشته دانشگاهی شد

به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ بازآفرینی، آئین تفاهم نامه همکاری مشترک میان مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 تهران با مؤسسه فرهنگی هنری آوازی نو امروز شنبه بیست و چهارم خرداد ماه با حضور مدیران این دو مجموعه دانشگاهی و موسیقایی برگزار گردید.

نادر مشایخی آهنگساز و رهبر ارکستر و از مدرسان موسیقی دانشگاه علمی کاربردی، در ابتدای این نشست خبری با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم نامه بیان نمود: ما در حوزه موسیقی با مسائل زیادی رو به رو هستیم. یکی از این معضلات موضوع مدرک گرایی است که بر روی خروجی حوزه موسیقی بازدهی چندانی ندارد. زیرا تمام نکاتی که در دانشگاه ها موردبررسی و آموزش قرار می گیرند، متعلق به سال ها قبل بوده که دیگر به روز نیستند. این منابع از جهت غنای علمی نیز دچار ایراد ها و معایب زیادی است که باید درباره همه آن ها بازنگری کرد.

این هنرمند موسیقی ادامه داد: متأسفانه کتاب های مرجع آموزش موسیقی در دانشگاه، به هیچ عنوان به روز نیستند و همین موضوع موجب بروز ضعف هایی شده که آثار موسیقایی را تبدیل به موسیقی های به اصطلاح فست فودی نموده که اصلاً به صلاح دانش آموزان و دانش آموختگان این چارچوب نیست.

این مدرس دانشگاه اضافه نمود: تمام کوشش من در دانشگاه علمی کاربردی این است که همه بچه ها با تمام وجودشان کار نمایند و قطعاً این کوشش ها موجب می گردد که موسیقی ایرانی در تمامی جوانب با پیشرفت های محسوسی رو به رو شده و تبدیل به یک جریان کاربردی در عرصه های هنری گردد. این همان نکته ای است که در تفاهم نامه های این چنینی می تواند مورد توجه قرار گیرد.

شناسایی استعداد ها برای ورود به بازار کار

سوسن تقی پور مدیر مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد 46 تهران نیز در ادامه این نشست رسانه ای گفت: فکر می کنم اجرا های مرکز آموزش علمی کاربردی واحد 46 نشان داده که می تواند حوزه صنعت و هنر را به حوزه اشتغال پیوند دهد. ما در این زمینه کار های زیادی را انجام داده ایم تا بتوانیم در رسالت شناساندن هنر در بازار کار فعالیت های متعددی را انجام دهیم. در این راه شناسایی درست استعداد ها برای ورود به بازار کار و صنایع خلاق به ویژه حوزه موسیقی مهم ترین رویکرد ماست. کما اینکه اکنون برای وارد کردن موسیقی پاپ نیز پیروز شدیم به این تفاهم نامه ای که امروز شاهد به امضا رسیدن آن هستیم، برسیم.

وی ضمن تشریح برنامه مرکز علمی کاربردی واحد 46 به اضافه شدن رشته آهنگسازی پاپ در این مرکز دانشگاهی اشاره نمود و گفت: این رشته تا به امروز در هیچ مرکز دانشگاهی تدریس نشده و ما کوشش کردیم تا به واسطه احتیاجی که در جامعه پیرامون موسیقی پاپ وجود دارد به وسیله دانشگاه خودمان رشته آهنگسازی پاپ و کارشناسی آواز ایرانی را به تصویب برسانیم. این رشته ها از مهر ماه امسال در دانشگاه ما شروع می گردد و این نکته را هم ضروری است بگویم که برای به نتیجه رسیدن این شرایط، فشار زیادی را متحمل شدیم.

تقی پور اضافه نمود: آنچه موجب شد امروز شاهد به امضا رسیدن یک تفاهم نامه با جریان حرفه ای موسیقی پاپ کشور باشیم، احتیاج بدنه حرفه ای به تحصیلات دانشگاهی افراد و اشتغال زایی برای دانشجویانی بود که بعد از فارغ التحصیلی دغدغه ای برای انجام کار نداشته باشند.

باید از ابتذال جلوگیری کنیم

سید حسن اردستانی مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی هنری آوازی نو هم در این نشست توضیح داد: از زمانی که ما مؤسسه آوازی نو را تأسیس کردیم رسالتی داشتیم که بتوانیم اولاً استعداد ها را شناسایی نموده و بعد با ایجاد بستر های مناسب آن ها را به سمت موسیقی صنعتی پیش ببریم. امروز قطعاً شرایط موسیقی در کشور ما دچار تغییراتی شده که می بایست با این شرایط فرهنگ سازی نموده و از ابتذال جلوگیری کنیم. به همین منظور با توجه به اینکه شناسایی استعداد ها و آموزش آن ها برای ما از درجه بسیار مهمی برخوردار است، تصمیم گرفتیم با مرکز علمی کاربردی واحد 46 وارد مذاکره شویم که نتیجه آن امضای این تفاهم نامه شد.

وی بیان نمود: این نگاه ما یک نگاه دغدغه مندی است که لزوم آموزش در موسیقی پاپ را برای ما بسیار با اهمیت جلوه گر می نماید. ما امروز موسیقی به نام سرگرم نماینده داریم که اگر بتوانیم این موسیقی را با مشورت کارگروه های دانشگاهی ترکیب کنیم قطعاً شرایطی پدید می آید که به موسیقی مبتذل ورود نکنیم. ما با این شرایط در کوششیم تا نگاه شنیداری مردم را ارتقا دهیم و قطعاً با کارگروهی که اکنون با این تفاهم نامه شروع می گردد امیدوارم به اهداف خود برسیم. ما امروز وارد یک راه طولانی شده ایم که در بلندمدت باید نتیجه بدهد و من بسیار خوشحالم با راه اندازی رشته آهنگسازی موسیقی پاپ شرایط جدیدی برای این نوع دیدگاه پدید آمده است.

تشکیل کارگروه مشترک در حوزه های فرهنگی، طراحی برنامه های مشترک، ساخت فراوری و تیزر های تبلیغاتی کنسرت ها توسط دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی واحد 46 و مشارکت در شناسایی و افراد مستعد در حوزه موسیقی به مؤسسه آوازی نو بخشی از مفاد این تفاهم نامه را تشکیل می دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "موسیقی پاپ صاحب رشته دانشگاهی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موسیقی پاپ صاحب رشته دانشگاهی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید