راه های درمان پارکینسون در طب سنتی

به گزارش وبلاگ بازآفرینی، خبرنگاران - بیماری پارکینسون یکی از بیماری های شایع در زمان پیری است که به فلج لرزشی نیز مشهور است. این بیماری علائم مختلفی دارد مانند خشک شدن دست و پا، لرزش بیش از حد آن ها و عدم کنترل تعادل بدن. در این مطلب قصد داریم به روش های درمان پارکینسون در طب سنتی پرداخته و با علائم پارکینسون نیز به طور مختصر آشنا شویم.

راه های درمان پارکینسون در طب سنتی

بیماری پارکینسون چیست؟

نخستین بار بیماری پارکینسون به وسیله دانشمند بریتانیایی، دکتر جیمز پارکینسون (James Parkinson) در سال 1817 میلادی کشف شد و از این رو نام این بیماری به او اختصاص داده شد. دکتر جیمز، خود نام این بیماری را فلج لرزان نام گذاری کرد.

بیماری پارکینسون (Parkinsons Disease) یا PD، گونه ای از بیماری های عصبی است که در بیشتر موارد با لرزش یکی از دست ها شروع می گردد و با عدم حفظ تعادل، کندی حرکات و سفتی عضلات در بدن پیشرفت می نماید. این بیماری بعلاوه تعادل و تکلم را تحت تأثیر قرار می دهد. پارکینسون معمولاً در دوران سالمندی رخ می دهد، اما گاهی اوقات جوانان نیز به آن مبتلا می شوند.

درمان پارکینسون در طب سنتی

بیماری پارکینسون پیش رونده است و به مرور زمان شدت پیدا می نماید، ولی در طب سنتی درمان های گیاهی ویژه ای برای درمان این بیماری وجود دارد که به کاهش علائم و عوارض آن یاری شایانی می نماید. در زیر به آنالیز مواردی خواهیم پرداخت که در طب سنتی، برای درمان پارکینسون به آن ها اشاره شده است.

1. عرقیات گیاهی

مصرف مداوم و به اندازه تعیین از عرقیات گیاهی که طبع گرمی دارند نظیر عرق بیدمشک، بابونه و نعناع و انواع دم نوش ها از پدیدار شدن فشارهای عصبی و علائم و نشانه های بیماری پارکینسون مانند گرفتگی عضلات، لرزش و بی خوابی جلوگیری می نماید. از این رو این نوع عرقیات در طب سنتی برای درمان بیماری پارکینسون بسیار توصیه می شوند.

2. دارچین، یک معجون معجزه گر

بنابر پژوهش های صورت گرفته، مصرف دارچین در درمان ضایعات مغزی ناشی از ابتلا به بیماری پارکینسون، موثر است. مخلوطی به نام بنزوات سدیم که در دارچین وجود دارد، در کنترل اندازه فراوری پروتئین ها در بدن تأثیرات مثبتی دارد. هنگامی که دارچین مصرف می کنید، این ترکیب در مغز مانع از تحلیل پروتئین های پارکین و دی جی 1 می گردد. از طرفی دارچین در حفظ نورون های مغزی مؤثر است و سالم بودن نورون ها به معنی فراوری دوپامین به اندازه طبیعی است.

بیماران به پارکینسون می بایست صبح ناشتا، دارچین، عسل و آب جوش را با یکدیگر مخلوط نموده و بخورند. این ترکیب در طب سنتی برای پیشگیری و حتی درمان بیماری پارکینسون بسیار توصیه شده است.

3. مصرف میوه ها و سبزیجات تازه

تمامی پزشکان بر این باورند که میوه های تازه خام و سبزی های ارگانیک، همه مواد مغذی مورد احتیاج بدن را تأمین نموده و بدن را پاک سازی می نمایند. این مواد مغذی شامل آنتی اکسیدان ها، فیتونوترینت ها، آنزیم ها، مواد معدنی، ویتامین ها، فلاوونوئیدها، آمینو اسیدها، ترکیبات ضدالتهاب و فیبر هستند. مصرف این مواد مغذی برای هضم غذا ضروری است و مصرف خوراکی هایی که این مواد مغذی را در خود ندارند می تواند آسیب های گوارشی و روده ای زیادی به بدن وارد کند. از این رو مصرف میوه ها و سبزی های ارگانیک به پیشگیری و درمان پارکینسون نیز یاری خواهد نمود.

4. درمان پارکینسون در طب سنتی با زعفران

استفاده مکرر زعفران می تواند به درمان بیماری پارکینسون و دیگر بیماری های عصبی یاری کند. مصرف زعفران در دوران جوانی می تواند مانع از بروز بیماری های اعصاب، آلزایمر و از همه مهم تر پارکینسون در سنین پیری گردد و مصرف متعادل آن در رژیم های غذایی به وسیله پزشکان طب سنتی بسیار توصیه شده است.

5. اجتناب از دریافت زیاد آهن

مسمومیت شدید با فلزات یکی از دلایل اصلی بیماری پارکینسون شناخته شده است. سرگیجه و غش هم می تواند از علائم فشار خون پایین بوده و هم ممکن است نتیجه مسومیت شدید با فلزات باشد. در بیشتر بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون که برای آن ها مکمل آهن تجویز شده است، کاهش سلامت مغز دیده شده است.

از سویی دیگر علت این که مردان بیش تر از زنان مستعد ابتلا به این بیماری هستند این است که برخلاف زنان، مردان راهی برای دفع خون اضافی و آهن همراه آن، از بدن ندارند. وجود آهن اضافی در بدن یک بیماری به نام هموکروماتوز ایجاد می نماید که به اکسید شدن سلول های مغز و خون می انجامد.

6. مصرف چای سبز

در صورتی که قصد دارید که همیشه مغزتان سالم باشد و به انواع بیماری های عصبی و پارکینسون دچار نشوید، چای سبز را جدی بگیرید. توصیه می گردد برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون از مصرف این چای به هیچ عنوان غافل نشوید. حتی افرادی که از قبل به این بیماری دچار شده اند نیز حتماً چای سبز بنوشند.

چای سبز تمامی فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدان های پلی فنول مورد احتیاج را در خود جای داده است که برای مقابله با رادیکال های آزاد موجود در بدن بسیار لازم هستند. وجود یک ماده معدنی دیگر، به نام تیامین در چای سبز نیز اندازه دوپامین را افزایش خواهد داد. برای این که شاهد کاهش علائم و عوارض بیماری پارکینسون باشید، باید حدود سه فنجان چای سبز در روز میل کنید.

7. میوه های قرمز رنگ مصرف کنید

محققان بر این عقیده اند، افرادی که به صورت مداوم میوه های قرمز میل می نمایند به اندازه 40 درصد کمتر در معرض بیماری های مغزی و عصبی نظیر پارکینسون قرار دارند. توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، قره قاط، زغال اخته برای درمان و پیشگیری از این بیماری فوق العاده هستند. ترکیب این میوه ها تأثیر بیشتری دارد و از ابتلا به پارکینسون پیشگیری می نمایند. از این رو برای درمان پارکینسون در طب سنتی مصرف این میوه ها بسیار توصیه می گردد.

8. نوشیدن قهوه ممنوع

قهوه موجب فراوری شدن اسید در معده شده و مصرف بیش از حد آن سبب آسیب مخاط روده ها می گردد. باید دقت داشته باشید که بیماران پارکینسونی به هلیکوباکترپیلوری حساس تر هستند. این باکتری به سیستم گوارشی و برخی از قسمت های مغز آسیب می زند. از این رو، توصیه می گردد که در مصرف قهوه زیاده روی نکنید تا از ابتلا به عوارض این بیماری در امان باشید.

9. مصرف گردو

گردو برترین منبع برای تأمین منگنز، مس، منیزیم، فسفر، روی، آهن، کلسیم و سلنیوم در بدن است. از این رو مصرف گردو باعث افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن می گردد و برای افزایش قدرت فکر و برطرف تنگی نفس مؤثر است. در طب سنتی نیز برای درمان بیماری پارکینسون، مصرف گردو توصیه شده است.

10. مصرف مرکبات

بر طبق عقیده متخصصان طب سنتی، مرکبات نظیر پرتقال و نیز شکلات ها دارای ترکیباتی موسوم به فلاوونوئیدها هستند که این ترکیبات خطر پدیدار شدن بیماری پارکینسون را به اندازه چشمگیری کاهش می دهند. بنابراین مبتلایان به پارکینسون برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری می بایست از مرکبات استفاده نمایند.

11. خوردن ماست

مصرف ماست می تواند برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مؤثر باشد. به این علت که ماست دارای میکروارگانیسم هایی است که می تواند با هلیکوباکترپیلوری مبارزه کند. این باکتری سبب پدیدار شدن عفونت های معده می گردد که بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون نسبت به آن ها بسیار حساس هستند. در طب سنتی ماست به عنوان درمانی برای بیماری پارکینسون معرفی شده است.

12- مصرف خوراکی های حاوی دوپامین و آنتی اکسیدان

بیماری پارکینسون معمولاً نتیجه کمبود دوپامین است. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که غالباً مسئول روحیه خوب است. استفاده از خوراکی هایی که فراوری دوپامین را در مغز افزایش می دهد، برای کم کردن عوارض و علائم پارکینسون بسیار مفید است. تخم مرغ، روغن نارگیل، مغزها و خوراکی های غنی شده با امگا 3 تعدادی از ابرخوراکی هایی هستند که به تقویت سلامت مغز یاری می نمایند.

خوراکی های دیگری که سرشار از آنتی اکسیدان هستند نیز برای کاهش اندازه رادیکال های آزاد که با افزایش سن در بدن شکل می گیرند، مفید است. علاوه بر این، خوراکی های دارای مواد مغذی که خواص ضدالتهابی دارند، وقوع التهاب را، نه فقط در مغز بلکه در تمامی بدن کاهش می دهند.

13. رژیم غذایی مناسب

پژوهش های صورت گرفته حاکی از این است که برخی از شیوه های درمانی طبیعی و رژیم های غذایی برای درمان بیماری پارکینسون مؤثر هستند. تعدادی از دانشمندان روده را مغز دوم می نامند، به این علت که هرگونه بهبود یا وخامت در سلامت روده، به صورت کلی بر روی سلامت کلی، خواه روانی باشد یا جسمانی، اثر می گذارد. نکات زیر در خصوص رژیم غذایی به بیماران مبتلا به پارکینسون یاری می نماید.

  • با توجه به اینکه اسید آمینه-L فنیل آلانین به کاهش علائم و عوارض بیماری پارکینسون یاری می نماید، مواد غذایی نظیر بادام، مغزها، ماهی، گردو، کدوتنبل، کنجد را در رژیم غذایی خود جای دهید و به صورت مداوم از این مواد بهره ببرید.
  • سعی کنید سه چهارم دریافت غذایی شما از خوراکی های خام نظیر دانه ها و مغزها باشد. این کار نیز در طب سنتی به درمان و پیشگیری از این بیماری یاری می نماید.
  • از میل کردن باقلا در رژیم غذایی خود جدا خودداری کنید. باقلا دارای دوپامین است و مصرف بیش از یک دوم لیوان آن همراه با داروهای شیمیایی تجویز شده به وسیله پزشک برای درمان این بیماری، می تواند موجب پدیدار شدن علائم ناشی از مصرف زیاد دوپامین گردد.
  • با مشاوره گرفتن از پزشک، اندازه پروتئین رژیم غذایی می بایست به هفت گرم در روز کاهش پیدا کند. به جای مصرف گوشت حیوانات، از دیگر منابع پروتئین نظیر جو، سویا، ماست، لوبیا و عدس بهره ببرید.
  • رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل انواع سبزی، میوه و حبوبات است خطر ابتلا به بیماری پارکسیون را کاهش خواهد داد.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری پارکینسون

در حالی که عوامل افزایش دهنده این بیماری، ناشناخته هستند و تحقیقات و پژوهش های دانشمندان هنوز به نتیجه واحدی نرسیده اند، اما در چند سال گذشته تحقیقات گوناگون احتمال می دهند که موارد زیر در بروز این بیماری نقش داشته باشند.

  • مصرف چربی های اشباع شده و مضر، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
  • حشره کش ها ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون را به اندازه زیادی افزایش می دهند.
  • امکان ابتلا به بیماری پارکینسون در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع دو بیشتر از سایرین است.
  • کمبود اسید فولیک در بدن در به وجود آمدن این عارضه نقش دارد.

علائم و نشانه های بیماری پارکینسون

علائم و نشانه های بیماری پارکینسون بر طبق وجود دو نشانه یا بیشتر از چهار نشانه اصلی این بیماری در فرد تعیین می گردد. این علائم عبارتند از:

  • سختی و خشک شدن دست و پا و بدن
  • عدم توانایی در حفظ تعادل یا تعادل ضعیف
  • ارتعاش و لرزش دست و پا در هنگام استراحت
  • کندی حرکات و کنش ها

علاوه بر علائم اصلی بالا، نشانه های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است در افراد مبتلا به پارکینسون مشاهد گردد. این علائم عبارتند از:

  • خشک شدن شانه ها و عدم توانایی در حرکت دست ها
  • اختلال بلع، آبریزش دهان
  • خمیده شدن بدن
  • از دست دادن حس بویایی پیش نشانگر بیماری پارکینسون است، به صورتی که متخصصان این زمینه از دست دادن حس بویایی را از نخستین نشانه های بالینی ابتلا به بیماری پارکینسون می دانند.
  • تغییراتی که بر اثر بروز بیماری پارکینسون در حالت صورت و چهره روی می دهند شامل ثابت شدن (fixation) حالت صورت (ظاهراً احساسات کمی بر چهره نمایان می گردد) و یا حالت خیرگی چشم (به علت کاهش پلک زدن) است.
  • توانایی فکری تا مراحل پیشرفته بدون تغییر باقی خواهد ماند و در مراحل پیشرفته به مرور توانایی فکری فرد بیمار کاهش پیدا می نماید.
  • حرکت کردن برای این افراد مشکل است و این افراد برای حرکت به وسایلی مانند عصا و ویلچیر احتیاج دارند.
  • در مراحل نخست ابتلا به بیماری پارکینسون، لرزش اندام ها ملایم و غالباً در یک طرف بدن اتفاق می افتد و احتیاجی به درمان نیست؛ ولی با پیشرفت بیماری پارکینسون، ارتعاش دست ها به مرور افزایش می یابد، به صورتی که فرد بیمار برای کنترل ارتعاش در دست های خود مدام اجسام ثابت پیرامون خود را در دست می گیرد و حتی فرد بیمار احساس می نماید توانایی گذشتن از یک در را نیز ندارد. این حالت مثل این است که فرد پایش به زمین چسبیده است و قادر به حرکت نیست.

در صورتی که دو مورد یا بیشتر از این نشانه ها در بیمار مشاهده گردد، به خصوص در زمانی که در یک طرف از بدن بیشتر از طرف دیگر، نمایان شوند، احتمال ابتلای فرد به بیماری پارکینسون وجود دارد؛ مگر در حالتی که نشانه های دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیماری دیگری را پدیدار سازد.

اگر تجربه ای در زمینه درمان پارکینسون در طب سنتی دارید آن را با ما و سایر کاربران وبلاگ بازآفرینی به اشتراک بگذارید.

منبع: مجله انگیزه

به "راه های درمان پارکینسون در طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه های درمان پارکینسون در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید